PIT-EIFFAGE

Renovatie Mortsel GO! Atheneum – Mortsel

  • Werftype: Renovatie
  • Bouwheer: GO! Centraal Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
  • Architect: Rooilijn Architectuur
  • Aanvang der werken: Februari 2022
  • Einde der werken: December 2022
  • Bedrag: 1.120.853,26 euro

In het atheneum hebben wij op het gelijkvloers van de C-blok de sanitaire ruimtes volledig vernieuwd. De bestaande inrichting werd uitgebroken. Er werd verwarming bijgeplaatst. De leidingen voor de sanitaire toestellen werden vernieuwd en er werden nieuwe toiletten, nieuwe urinoirs en nieuwe lavabo’s geplaatst. Voor de hoogte van de toestellen werd er rekening gehouden met de ouderdom van de betreffende kinderen. De toiletten werden van elkaar gescheiden door sanitaire wandjes. De vloer- en wandtegels werden vernieuwd en de verlichting werd aangepast. Op de eerste verdieping van de C-blok hebben we een volledige gang met verschillende klaslokalen herleid tot 1 grote ruimte. Deze ruimte werd volledig heringericht volgens een nieuw concept in het lesgeven. Het bestaande buitenschrijnwerk werd vervangen.  Er werden nieuwe Gyproc wanden geplaatst. Het bestaande tegelwerk werd aangevuld. Er werden nieuwe deuren en binnenramen geplaatst samen met een nieuw systeemplafond. De elektrische installatie werd volledig vernieuwd inclusief de verlichting. De radiatoren van de verwarming werden vervangen en er werd een nieuwe verluchting geplaatst. Alles werd geschilderd gebruik makend van rode accenten. De ruimtes werden voorzien van kasten en bureaus op maat waarin dezelfde kleuren als die van het schilderwerk gebruikt werden. Op de tweede verdieping van de G-blok hebben we een volledige gang met verschillende klaslokalen herleid tot 1 grote ruimte. Deze ruimte werd volledig heringericht volgens een nieuw concept in het lesgeven. Er werden nieuwe Gyproc wanden geplaatst. Het bestaande tegelwerk werd aangevuld. Er werden nieuwe deuren en binnenramen geplaatst samen met een nieuw systeemplafond. De elektrische installatie werd volledig vernieuwd inclusief de verlichting. Er werden nieuwe water- en glasaansluitingen voorzien als voedingen in de nieuwe labo’s. Alles werd geschilderd gebruik makend van groene accenten. De ruimtes werden voorzien van kasten en bureaus op maat waarin dezelfde kleuren  als die van het schilderwerk gebruikt werden.