PIT-EIFFAGE

Duurzaamheid

PIT-EIFFAGE hecht veel belang aan de rol van een duurzame onderneming. Het spreekt voor zich dat we de hoogste kwaliteit nastreven in alles wat we doen en we zetten dus ook ons beste beentje voor om de planeet en de mens bij te staan waar nodig. Ons engagement op het vlak van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu is vastgelegd in onze beleidsverklaring kwaliteit-veiligheid-gezondheid-milieu.

Mensen

Wij zijn trots op onze mensen. Zij zijn als het ware de motor van PIT en daarom willen wij goed voor hen zorgen.Het hele jaar door organiseren we activiteiten die de werksfeer en het welzijn van de werknemers ten goede komen.

Teambuildings, opleidingstrajecten op maat van de functie en af en toe ook gewoon gezellig samen iets drinken op vrijdag.Eens in de 3 maanden gaat elk team onder de middag iets eten, zo leren we elkaar beter kennen en kunnen we er voor elkaar zijn wanneer het nodig is.

Veiligheid

We dragen veiligheid hoog in het vaandel. Elke dag streven we naar de hoogste graad van veiligheid op onze werven onder het motto “Go for Zero.” Ook welzijn is een belangrijk punt: in 2021 haalden we als organisatie 87% werknemerstevredenheid.

Go for zero:

  • frequentiegraad = 0 (laatste 3 jaar)
  • 0 ongevallen met verlet (laatste 3 jaar)
  • record dagen zonder ongeval met verlet 1211 and counting

87% werknemerstevredenheid via Eiffage barometer

Iedereen is betrokken: samen werken aan een veilige bedrijfscultuur

  • strikte regels in verband met veiligheid voor medewerkers en onderaannemers
  • veiligheidskwartiertjes
  • veiligheidsrondgangen FinalSafe
  • positieve stimuli

Kwaliteit

PIT-EIFFAGE wil transparant en betrouwbaar zijn met kwaliteit als resultaat. Elke dag doen we er als team alles aan om onze klanten en architecten tevreden te stellen en leren we bij om in de toekomst nog te verbeteren. Het kwaliteitsbewustzijn werken en de vooropgestelde eisen van onze klant centraal zetten met als ultieme doel: alle zorgen uit handen nemen van de bouwheer.
Bekijk ons certificaat hier:
ISO 9001

CO2-prestatieladder

Het management van Eiffage Benelux en PIT-EIFFAGE vinden het vanuit hun rol als maatschappelijk, verantwoorde bouwonderneming belangrijk om op verschillende manieren invulling te geven aan duurzaam ondernemerschap.

Via de CO2-prestatieladder brengen we ons energieverbruik en onze CO2-emissie in kaart en nemen we diverse initiatieven om onze uitstoot te verminderen.

De CO2-prestatieladder is een managementsysteem van de SKAO (Stichting Klimaatvriendelijke Aanbesteden & Ondernemen) en is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren CO2-bewust(er) te handelen.
Bijkomende informatie kan je vinden op de SKAO-website (https://www.skao.nl) en op https://www.co2-prestatieladder.be
De CO2-prestatieladder vormt een effectief instrument om in onze bedrijfsvoering en bij het realiseren van projecten winst te boeken op verschillende terreinen, met name op het gebied van efficiënt gebruik van materialen, energiebesparing en het gebruik van duurzame energie.

Hieronder vindt u een overzicht van onze maatregelen, initiatieven en certificaten:

In 2021 is er een bijkomende dakisolatie en een nieuwe dak dichting op onze maatschappelijke zetel aangebracht. Wij plaatsen in 2022 circa 80 zonnepanelen op het dak zodat wij de elektrische dag verbruiken van onze maatschappelijke zetel te Kapellen via zonne-energie afdekken. Deze panelen voorzien in de toekomst ook in de mogelijkheid om elektrische voertuigen op te laden. Wij plaatsen in 2022 tevens 4 laadpalen waardoor wij in de toekomst stelselmatig met ons wagenpark op fossiele brandstoffen overschakelen op een elektrisch aangedreven wagenpark. Vanaf 2022 voorzien wij om in onze externe energie behoefte uitsluitend groene energie aan te kopen. Investeringen in nieuw toekomstig materieel zullen in de mate van de beschikbaarheid worden aangedreven door elektro motoren.