PIT-EIFFAGE

Renovatie sporthal Diegem

  • Werftype: Renovatie
  • Bouwheer: TMVW
  • Architect: Licence to build architects-engineers
  • Aanvang der werken: 04/01/2021
  • Einde der werken: 19/12/2022
  • Bedrag: 1.011.528,34 euro

Aan de Kosterstraat te Diegem bevindt zich het jeugdcomplex van Diegem.De stilaan verouderde gebouwen waren aan vernieuwing toe, waarbij de focus voornamelijk lag bij de toegankelijkheid van het gebouw en het uitbreiden ervan met enkele ontbrekende ruimtes. Eveneens werd van de gelegenheid gebruikt gemaakt om ook de technieken te vernieuwen naar een meer hedendaags regelbaar concept.In eerste instantie diende de oude traphal plaats te maken voor een ware inkomhal met traphal, lift, vergaderruimte en overdekte fietsenstalling. Op de verdieping werd eveneens een extra toegang gecreëerd.Ook werden de kleedkamers uitgebreid met een bijkomende kleedkamer, douche en berging. De uitbreidingen werden afgewerkt met een gevelbekleding van staalstructuur met perfoplaten, om zo tot een mooi geheel te komen met de bestaande gevelafwerkingen.De hele cafetaria-zone werd voorzien van een nieuwe indeling met nieuwe bevloering in PU-gietvloer, nieuw buitenschrijnwerk. Ook een op maat gemaakte keuken en nieuwe toog werd geïnstalleerd en ook een zeer ruim terras werd aangelegd, met zicht op de velden, ideaal om in de zomermaanden te genieten van het jeugdvoetbal.