PIT-EIFFAGE

Restauratie Vangeertenhof – Arboretum Kalmthout

  • Werftype: Restauratie
  • Bouwheer: Provincie Antwerpen
  • Architect: Architectenbureau Van Hecke & Suls bvba
  • Aanvang der werken: Maart 2018
  • Einde der werken: Maart 2019
  • Bedrag: 558.093,99 euro

Restauratie van het Vangeertenhof met tot doel dit gebouw te herstellen tot zijn oorspronkelijke toestand uit 1880. Het bouwvolume van het gebouw werd gewijzigd. Enkele bouwdelen werden gesloopt zoals de serre aan de achterzijde, de uitbouw van de leefruimte op het eerste verdiep, de serre op het 2de verdiep en de poortmuur die toegang gaf tot de tuin aan de zijkant.De gevelbepleistering op basis van cement werd vervangen door een kalkpleister en voorzien van de nodige moluren, ornamenten en sluitstenen. Er werd een nieuwe zinken dak bekleding voorzien.De ramen werden deels gerestaureerd, deels vervangen door nieuwe ramen naar bestaand model.