PIT-EIFFAGE

Uitbreiding en renovatie Woonzorgcentrum Nottebohm.

  • Werftype: Renovatie in combinatie met nieuwbouw
  • Bouwheer: WZC Nottebohm
  • Architect: Architectenbureau Rutten & Rooze bv
  • Aanvang der werken: Augustus 2020
  • Einde der werken: Januari 2023
  • Bedrag: 1.533.000,00 euro

Aanneming behelst enerzijds twee nieuwbouwgedeelten en anderzijds voorziening van nieuwe badkamers in 50 bestaande verblijven.De twee nieuwbouwgedeelten van 3 niveaus aan de tuinzijde van het WZC zijn uitbreidingen tegen het bestaande gebouw en voorzien in 7 nieuwe slaapkamers, een polyvalente ruimte, 2 zithoeken, een kappersruimte , een afwaskeuken met bergingen in de kelder, en een ruim zonneterras op de dakverdieping. De nieuwbouw werd opgetrokken in traditioneel metselwerk en façadesteen passend bij de bestaande gebouwen.Na finaliseren van de nieuwbouw met de 7 nieuwe kamers werden de bewoners van het WZC in verschillende fases intern verhuisd om van de bestaande kamers de verouderde sanitaire ruimtes te vernieuwen. Iedere kamer kreeg nu als extra een individuele douche in plaats van de vroegere gemeenschappelijke wasruimtes.Uitdagingen genoeg in dit type van werk:Gezien het om een zoveelste verbouwing ging in een gedateerd gebouw kwamen er na iedere ontmanteling telkens nieuwe verassingen boven. Om de fases in tijd te beperken was flexibiliteit en last-minute anticiperen de uitdaging. Kunst was om vooral oplossingen ter plaatse te bedenken met bouwheer, architect en aannemers technieken om een maximale uniformiteit te behouden in de type van badkamers. Dit in functie van tijdig vooraf te bestellen maatvaste materialen.Gezien het om verbouwingen ging in een operationeel woonzorgcentrum in tijden van Covid was er de extra moeilijkheid om afvoer puin, stof, lawaai , interactie met de bewoners en zorgverleners en hygiëne onder strikte controle te houden. Voorzien in extra personengoederenliften tegen het gebouw,  nodige stofwanden en een soepele samenwerking met het onderhoudsteam van het WZC brachten hier de oplossing.Na een lange periode van verbouwingen met alles behalve rust , waren er op het einde van de rit toch vele blije bewoners.